<form id="ei8ez"></form>
      考试吧

      国际货运代理人

      考试吧>货运代理>模拟试题>正文
      国际货运代理考试《专业英语》模拟试题(1)
      考试吧 2018-02-08 15:10:23 评论(0)条

        1. Which of the following risk is not the political risk in international trade?

        A. war risk

        B. cancellation of import license

        C. transfer risk

        D. risk of non-acceptance

        答案:D

        2. According UCP600, the terms “the end of July, 2008” in the L/C shall be construed as ( )

        A. from July 21st to July 31st

        B. from July 1st to July 15th

        C. from July 11th to July 20th

        D. from July 1st to July 10th

        答案:A

        3. Which of the following documents can be used to exchange for the bill of lading (  )

        A. mate’s receipt

        B. sea waybill

        C. shipping notes

        D. manifest

        答案:A

        4. Both in voyage and time chartering, the shipowner is responsible for ( ).

        A. discharging

        B. fuel

        C. demurrage

        D. wages of crew

        答案:D

        5. Which of the following risks are not covered in FPA ( )

        A. lightning

        B. partial loss

        C. general average

        D. discharging at a port of distress following a sea peril

        答案:B

        6. The B/L can be issued by ( )

        A. consignor

        B. notify party

        C. carrier

        D. consignee

        答案:C

        7. Which of the following marine bills of lading cannot be transferred to third parties? ( )

        A. Order Bills of Lading

        B. Straight Bills of Lading

        C. Shipped Bills of Lading

        D. Clean Bills of Lading

        答案:B

        8. Usually, the AWB is non-negotiable, the goods must be sent to the ( ) titled in the air waybill.

        A. consignor

        B. consignee

        C. carrier

        D. notify party

        答案:B

        9. ( ) are rates that are applicable to named types of freight.

        A. Specific Commodity Rates

        B. Class Rates

        C. General Cargo Rates

        D. Contract FAK Rates

        答案:A

        10. ( ) is one standard form of bareboat charter party used to any great extent designed by BIMCO.

        A. BARECOM form

        B. GENCON form

        C. NYPE form

        D. BALTIME form

        答案:A

      展开全文
      评论(0条) 发表
      触屏版电脑版
      Copyright ? 2004-2019
      考试吧(www.gxgnm.cn)北京雄鹰教育科技股份有限公司
      社会统一信用代码:91110 10877 95089 232
      帮助中心
      日本高清在线观看免费视频